Wednesday, June 23, 2010

Mitos Mengenai Bersin

Assalamualaikum. Korang penah tak dengar pasal mitos yang bola mata kite akan tersembul keluar kalau kite bersin smbil membuka mata? Korang percaya tak dengan mitos tu? Da penah try? Hehe...aku da penah try dan mata aku tersembul!!! Memang menakutkan rupa aku...mcm gmbar kat bwh ni...



Haha, mane ade la. Aku acah je, x penah try pn. Tapi memang da ade orang yg penah try bersin sambil bukak mata. Tapi mate diorang stay je, tak tersembul pn. Korang penah tengok rancangan Mythbuster kat Discovery Channel? Dalam rancangan ni diorang dah cube mitos ni dan ternyata mitos ni palsu!!

2 orang ni la yg berani mencuba mitos bersin tu,
Adam Savage ngan Jamie Hyneman

Tak percaya? Mau bukti? layan video ni...



Haha..memang lawak video ni. Lawak gile muke diorang time bersin dalam slow motion. Skang da terbukti mata kite xkn keluar kalo kite bersin smabil membuka mata. Bole la kte tengok muke kite sambil bersin pasni ,haha...

p/s: aku alah gle ngn habuk, terhidu habuk skit pn bersin smpai 100 kali...

Salam...

4 comments:

Lindonut said...

blh wat mata cmtuh sure snang pkai contact lens.

Aliff Nasir said...

haha..
btol2...

AesyaZealous said...

haha lawak.

Juaini Jamaludin said...

haha. mmg lawak! mythbuster ni mmg suka buat benda pelik pelik.