Monday, June 28, 2010

Helah Blogspot Yang Kurang Ajar

Assalamualaikum. Td tengah blogwalking tetiba aku tertarik dengan satu entri ni, Misteri di sebalik URL Blogspot oleh Musafir Ilmu. Ape yg misterinyer? ok,cube korang taip url blog korang, mcm aku nyer http://aliffnasir.blogspot.com/. Akan keluar la page blog korang kn...bwh ni aku nyer blog page...


Ok, cube sekarang korang taip url blog korang tanpa huruf 'b' untuk blogspot, contohnyer...http://aliffnasir.logspot.com  akan tertera website mcm kat bwh ni...meremang bulu roma aku...


Url td akan tros link kat page pasal bible ni. Ape kejadah ini semua?? Yg peliknye sume url blogspot tanpa huruf 'b' utk blogspot akn dilink ke page ni. Ni adelah antara salah satu cara kafir laknatullah intuk memesongkan akidah umat Islam. Aku yakin bnyk lg helah yg dibuat oleh mereka untuk berdakwah pasal agama mereka. Kite sebagai umat Islam harus berhati2 supaya akidah kite takkan terpesong...

p/s: sile sebarkan ye...bahaya btol kalo tersalah taip ni,mcm2 yg keluar...

Salam...



26 comments:

+qAsiH naDiRa+ said...

baru tahu ni~macam-macam rupanya orang kafir ni nak memesongkan kita~aish~nau'zubillah~minta dijauhkan~terima kasih kerana beritau~

ens said...

weh , asal bible ? nauzubillah . TQ share !

Aliff Nasir said...

huhu...
baru dpt tahu bnde ni da lame...
xpe2,aku share gak ngn sape2 yg maseh blom tahu...

KID LEARNS TO FLY™ said...

dh byk bnde ni jadi..ade bible..ade redirect web lucah huhu

nuriz said...

lama dah tahu kalau tersalah taip jadi camtu le

zairie said...

ya allah.. mmg xsangka... tuan tanah... saya mintak kebenaran copy idea nie yer.. utk kebaikkan seluruh umat islam.. thanks ur info

recent post:
germany terbaik

Aliff Nasir said...

kalo tersalah taip jd blogpsot pn akan terjadi bnde yg same...

nur hidayah isa said...

yep..i dah lama perasan..kalo blogspot tukar kepada blogpsot pon akan jadik benda yang sama...

Aliff Nasir said...

@zairie...
boleh2,sebar2kan ye...

KaiZeN SHiNoBi said...

well related post... http://kai2en.blogspot.com/2010/05/pengguna-blogspot-berhati-hati-ketika.html

FarHa said...

baru tahu...wahhh hbs tu mcm mane ye??

~cik tiram~ said...

uh da try..teruk giler huhu..

Aliff Nasir said...

@farha
hati2 la ye bile menaip tu...
hehe...

amalynadiary said...

share is caring rite?..=)

Aliff Nasir said...

@amalinadiary...
btol2...hehe

zuera said...

sye penah t'kena cm ni..
igt kn kene virus..
mmg jahat btol israel ni!!:(
pinjam entri awk ni ye..boley x??

Lindonut said...

ya ampunn. yea, da try. thx for sharing & will spread.

dunspeak♥ said...

mcm2 cara diorang nak pesongkan akidah umat Islam..berhati2 la kekawan yea ;) thx 4 de info..br taw gak nie

SuhaNa said...

terima kasih akh Aliff cuba menyebarkan hal ini..

adlilkhaliq said...

thanks for the information..
saya baru thu bnda ni..

lassiegewdix said...

thx 4 ur info :)

lassiegewdix said...

i link ur blog in my entry :)
thx .

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

incek tuan rumah, nak kopipes ni leh? thanx!

Aliff Nasir said...

sape2 yg nk copy dipersilakan...
saye x marah pn...
bnde2 cmni kite kne sebarkan...

Miyuki Aoi said...

Ishh.. truk betol.. ni baru tau...

azilas said...

Salam,.....
ku pernah buat n3 tentang ni....

http://azilas.blogspot.com/2010/06/tersalah-destinasi.html

cuba baca, bukan hanta logspot.com sahaja.....