Wednesday, June 2, 2010

Made In China



Assalamualaikum! Sekarang ni aku tengok memang banyak produk2 dari China dijual kat negara kita ni. Kat pasar malam, tepi2 jalan, uptown & downtown, dan tak lupa juga, kat supermarket pn ade. Tapi kebnyakan produk2 dari china ni fake dan tiru brand2 yang terkenal macam adidas, nike dan mcm2 lagi la (kualiti confirm la x setanding ngan original). Walaupun fake,ramai juga orang yang beli macam aku, sebab utamanya ialah harganye jauh lebih murah dari yang original. (kadang2 ade orang mengaku barang yg diorang beli tu ori).


Entri aku kali ini akan mempersembahkan kepada korang produk2 "ciptaan" China yang menarik lagi murah ini. Zaaaasss!!!










Memang dahsyat r china ni.
KFC pn nak TIRU!!!

Pakcik KFC bertukar menjadi ayam. Hehe...



Jangan beli barangan kulit macam gmbar kat atas ni.
Takut diperbuat daripada kulit babi.


McD pn diciplaknye!!


Banyak da kat Malaysia iPhone ciplak ni. 
Murah2 pulak tu.



PSP GO...

Pergh!!
Ferrari made in China!!

Fuhh!! Macam2 ditirunye China ni. Da macam takde idea laen da. Orang2 China ni memang produktif, tapi lansung tak kreatif. Inilah identiti negara China, negara PENIRU!!

Salam...

5 comments:

aini~ said...

cine mmg power klu bab2 ciplak menciplak bnde ni...
argh...kt adelaide pon blambak je brg cine kot...
tension2,,,mne brg ori pon xtau...

Aliff Nasir said...

huhu...
barang cine ni utk org yg xde duit,
tp nk bergaya ngn barang2 branded,xkesah la x ori pn,jnji branded...

dunspeak♥ said...

KFC pn da jd KLG..hadoi..macam2 ..hehe

Aliff Nasir said...

China da kering idea...
haha...

Aujinz said...

paling banyak skang nie...

errr..

kasut crocs
hik hik hik