Friday, June 18, 2010

Cara Baru Cabut Gigi Anak

Assalamualaikum! Tadi aku ade bace Kosmo online. Saje je bce yg online sbb senang sket. Berita die ringkas sket dari yg akhbar, xde la buang mase sngt bace yg panjang2 ye tak?hehe... Ngah syok2 bace, aku tertarik dengan satu tajuk berita ni. Tajuk die Roket Cabut Gigi Anak 7 Tahun. Huh! WTH!?? Tanpa membuang mase, aku tros klik kat tajuk tu dan tros bce. Ni petikan dari berita tu...


cantek tak gigi saye?
NEW YORK - Seorang bapa di Amerika Syarikat, Bradley Harris menggunakan teknik unik apabila dia menggunakan sebuah roket kecil untuk mencabut keluar sebatang gigi anaknya, Jimmy yang berusia tujuh tahun, lapor sebuah akhbar semalam.
Dalam satu rakaman video di laman YouTube baru-baru ini, dia memasang seutas tali halus pada gigi Jimmy yang rosak.
Tali itu kemudian diikat pada sebuah roket.
Rakaman tersebut dibuat pada tahun lalu namun ia tidak disertakan dengan nama lokasi aksi cabut gigi itu.
Pada rakaman itu, Jimmy diberi penghormatan untuk menekan butang pelancaran roket tersebut. - Agensi

Huh! gile ke ape bapak budak tu. Nasib baek gigi anak die tu tercabut. Kalo tak, roket tu skali ngn anak die gi bulan. Tapi aku respek la kat budak tu sbb berani guna care pelik ni untuk cabut gigi die (mungkin bapak die telah memujuknye dngn beli permainan atau mungkin ps3 sebijik untuknye). Bapaknye juga bernasib baek sbb tak didakwa oleh pihak berkuasa atas mendera anaknye (mungkin pihak berkuasa memandang prkara ni sesuatu yg lawak).

p/s: aku dlu cabut gigi gne playar...

salam....

4 comments:

Gransazer said...

tak pasal-pasal gigi anak dia hilang sume..haha~

Aliff Nasir said...

haha...
ilang sume xpe,boleh tumbuh blk...

Nsyzwni said...

hoho !
pelik2 je manusia ni ! :P

Aliff Nasir said...

bkn pelik,tp kreatif...
hekhek...