Wednesday, November 3, 2010

Tension!

Assalamualaikum...gile r! da 3 bulan lbey aku x update blog aku ni. x tau la aku nape malas sangat nk update. mase mule2 dulu je selalu rajin update. sekarang hampeh, 3 bulan lbey baru nk update. dulu setiap hari mesti update, update dan update. ok, habis intro....

Skang masuk isi lak... ok, ok, now. final exam sem ni memang membuat kepala aku sakit macam kne pijak dng seekor gajah dewasa. sakit sangat!! subjek yg aku amek utk sem ni sangat susah, bagi aku la, bg org laen mungkin tak. aku ni bukannye pandai sangat pn. otak aku x geliga macam kawan2 aku, haha!

Setakat ni paper yg aku da jawab paper marketing ngn paper akaun. paper marketing bagi aku xdela susah sangat pn. nasib baek paper teori je,xde kire2, bole la aku goreng2. tapi kalo nk goreng kene ade bahan gak, kene la study dulu. da dapat hafal point baru bole goreng, haha.

Yang aku geram,sakit hati, tension, sdey tahap gaban skang ni aku xle jawab paper akaun! da la student accounting, tp xle jawab paper akaun, malu dowh! bukak je paper akaun,aku tros tinggal soalan 1,soalan teori, aku bajet nk jawab time da nk abes mase. aku tros jawab soalan 2, bole la aku wat,soalan tak rumit sangat, tp tak balance pn aku wat, haha! masuk soalan 3 aku da goyang sket, tp alhamdulillah bole la kot, tp tak konfiden sangat la. balance? memang tak la! masuk soalan 4, tengok je additional information,p mmg tros jd blank, x tau nk wt ape, aku jawab je ape yg aku tau. mase jwab tu mmg aku da xle nk pk da, blank tros!
bnyk gak aku spend mase kat soalan 4 tu. aku byk termenung sbb x tau nk siapkan soalan tu. mase wat latihan ok je, bole je wat. tu yg aku sdey tu,huhu. mase da semakin suntuk, lbey kurang tnngal 40 minit aku start jawab soalan 5,soalan last. soalan tu lagi la wat aku pening, aku jawab je ape yg aku tau. memang tension gile mase jawab paper akaun tu. soalan 1 yg aku bajet nk siapkan last2 minit tu aku x jawab pn. x sempat, burn mcm tu je 14 markah, banyak tu. keluar je dewan aku tros goyang. dalam otak aku time tu asyik pk kne repeat paper akaun tu sem depan. memag takot gile. harap2 la aku x repeat paper tu sem depan.

skang ni tinggal paper law, taxation ngn costing. harap2 la aku dapat jawab dengan jayanya, insyaAllah!

2 comments:

mil said...

GO GO alif....rilekz jgn tension2...fokus kat paper yg mendatang plak...Chaiyok!!!

Aliff Nasir said...

haha...tq2!