Sunday, November 7, 2010

New Look!

Assalamualaikum!
Blog aku berwajah baru, yahoo! Tak cantik? Ade? Ade aku kesah??hahaha... Aku decide nk wat sikit pembaharuan kat blog aku ni. Mula2 aku tukar template blog aku ni, aku ganti dengan template yang blogger punyer je, senang nak edit2. Aku pilih kaler hitam sebab aku memang suke kaler hitam, nampak jahat sket. Ek? jahat ke? Pas da siap apply template baru kat blog aku, aku ade buang element2 yang membuatkan blog aku jadi berat bile nak load. Takde la pembaca2 setia aku tunggu lame nk load blog aku ni, ceh, macam la ade pembaca setia.

Next, aku copypaste code nuffnang kat blog aku. Semua kod aku letak, large rectangle, leaderboard ngan skyscrapper. Banyak sket income aku dapat, gyahahaha, tu pn kalo ade yg klik la. Skang ni income nuff aku dalam RM 34 je, takle nk cashout lagi sebab kurang RM50. Sape2 yg bermurah hati tu sila2 la ye klik kat ads yang muncul kat blog aku ye, hehe. Nanti aku belanje korang roti enam posen sorang satu.

Pagi tadi, bangun dari tido je tibe2 aku terfikir nk letak header kat blog aku. Aku tros ngadap laptop, pilih gambar yang aku rase sesuai. Aku edit gambar tu gune photoshop. Puas gak aku fikir camne la nk edit gambar tu. Aku ni bukannye pandai sangat pn gune Photoshop, tapi bley la sket2. Aku pandai gune photoshop ni sbb member aku, Zaki (drtukiman.blogspot.com) yang ajar aku. Lbey kurang setengah jam gitu siapla header baru untuk blog aku ni. Tak cantek? ade? ADE AKU KESAH? gyahahaha!

Kat bawah ni layout lame blog aku sebelum aku tukar dengan yang baru.

Chow dulu, nak study TAX, lusa ade paper, wish me luck!
Salam!

4 comments:

aini~ said...

not bad~~

Aliff Nasir said...

haha...tq2!

polkadotUngu said...

gambar header semart..
mcm nak terjun je..
ahah~

Aliff Nasir said...

haha...
mmg nk terjun da, tp x jadi...