Monday, May 31, 2010

10 Website Paling Popular Di Dunia

Sedang aku memandang ke langit, dari jendela rumah aku, aku melihat langit biru yang begitu indah diterangi cahaya mentari yang bersinar-sinar. Dengan awan yang putih gebu bak kapas, dilintasi sekawan burung yang terbang bebas di awangan. Hatiku berkata...sungguh indah dan agung ciptaan Allah ini...tamat intro,hehe...


Ok! untuk entri aku yg seterusnya ni aku nk kongsi dengan korang berkenaan 10 website paling popular kat dunia ni. Pasti korang tertanya2 kn ape website paling popular. Aku pn tertanye2 jugak. Tapi, setelah aku goolge, jawapannye telah ku temui. Hehe...bagus betol google ni. Sayang Google!







Kat bawah ni adelah list website2 yg paling ramai dikunjungi di bumi ini...(countdown)


10.QQ.com
Tidak banyak informasi mengenai website ni. Website ni berbahasa cina.
9.Microsoft Network (MSN)
Dulu dikenali sebagai The Microsoft Network. MSN ni macam Yahoo gak. MSN ade koleksi wbsite2 pasal lifesyle dan juga berita, dan juga internet service provider. Diasaskan oleh Microsoft.
8. Blogger.com
Website yang digunakan untuk wat blog. Macam blog ni la...haha.
7. Baidu & Mainmusik.com 
Enjin pencarian musik dan juga mp3 percuma. Streaming video pn ade. Berbahasa cina.
6. Wikipedia
Wikipedia ni macam encyclopedia, macam kamus la senang kate. Kat sini korang boley cari pe je maklumat yang korang nak. Type je kat search box. Yang malay version pn ade gak tau!
5.Windows Live
Enjin pencarian daripada Microsoft. Macam google la lbey kurang...
4.Yahoo
Kat sini korang bley bace berita2 terkini, mengenai isu semase dan lifestyle. Kat sini pn tempat popular untuk bukak akaun email selain gmail.
3. YouTube
Website streaming video paling popular dan terhangat mase kini. Just search je video yang korang nk tengok.
2. Facebook
Haha...sape yg x tau pasal Facebook. Sape yg x tau tu memang loser. Haha...
1. Google
Memang tak dapat nak menafikannye. Search engine paling bagus tahap dewa. Sebab tu aku syg google!


Haha...macam mane? Sebelum aku search kat google lagi aku da expect yang youtube,  facebook ngn google adalah top 3 website yang paling popular kat bumi ni. Berkenaan list yang kat atas tu, aku musykil dngn list no 10. QQ.com?? Ape tu?  Tak penah dengar pun. Da la bahase cina, boleh jd top 10 lak, sme la jugak dengan list no 7. Mungkin site tu ramai dikunjungi oleh orang2 dari negara China kot. Almaklumla, China kan negara yang paling ramai populasi kat dunia ni. Hehe...ok la, tu jela utk entri aku kali ni.


salam....


p/s cube masuk website yahoo (bkn yahoo Malaysia) pastu klik kat tande seru (!)...ape yg jadi?





  

 

  

4 comments:

Irwan Amit said...

yahoooooooooooooooooooooooooooooooouhuuuuuuuuuuu! hehe :)

Aliff Nasir said...

Haha...
terkejut gile mase aku mule2 klik kat tnde seru 2...

Anonymous said...

[url=http://www.louboutinmall.co.uk/]christian louboutin uk[/url] Zombies Like Variety Baltimore, Md. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]vanessa bruno Pas Cher[/url] Pnodewkbi [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]oakley sunglass sale[/url]
drdblt 950667 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]oakley sunglass outlet[/url] 625826 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass outlet[/url]

Anonymous said...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]louboutin uk[/url] The millions of interlocking filaments that a down comforter has trap in the warm air and keeps out the cold. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]Sac vanessa bruno[/url] Xclcyenyu [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]oakley sunglass bag[/url]
gqaqbc 757391 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]oakley sunglass stores[/url] 891931 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass bag[/url]