Saturday, May 29, 2010

12+12=24



Ni nak cerita ni. Ade la satu malam tu, mak aku malas nak masak, penat katenye, pastu bapak aku suruh aku beli makanan kat luar, bungkus bawak balik. Bapak aku tnye nak makan ape? Tetiba adek aku menyampuk "abah, nak sate!" Sate?? ok gak tu sbb aku pun da lame x layan sate. Aku g la beli sate ngan adek aku naek moto Kriss 120 aku tu. Gerai sate tu dekat je ngn umah aku,kat gerai satelit. Sape2 yg dduk kat Beserah tu tau la gerai satelit tu katne. FYI aku duduk kat Beserah,Kuantan, kat perumahan Kampung Darat Sekolah (ape pelik benor name tempat ni??)



Sampai je kat gerai sate Pak Mat tu (sate die mmg sate paling sedap penah aku makan) aku tros order, "pakcik, sate ayam 60 batang, ngan nasi impit 5 hengget", pakcik tu ckp "ok!" Aku pn duduk r dulu kat meja sementara die nk bakar sate yg aku order 2. Sambil2 tu aku sembang2 r ngan adek aku, name die Adeeb. Ttbe aku trpandang harge sate tu, ayam: 45 sen, lembu: 50 sen. Mak aih...naek lagi harge sate... sebelum ni harge sate ayam 40 sen je, lembu 45 sen. Makin maju Malaysia ni, makin mahal harge2 barang (sigh..). Sedang asyik bersembang ngan adik aku, tetibe (lagi) aku nmpak satu kedai ni...



Apeka pelik name kedai ni. Haha, x la pelik pn, unik kot? ntah la nk describe mane satu. 12+12=24?? Kedai ni kat sebelah je ngn gerai sate Pak Mat tu. Aku mmg x perasan sbb sebelum ni kedai ni kedai makan. Skang da jadi kedai serbaneka pulak. Aku try r usha kedai tu. Ceh, takde pape pn. Setakat roti 60 sen ngan jajan (keropok). Air pn ad gak r. Serbaneka ape mcm ni. Mungkin sbb kedai baru kot. Barang2 pn x bnyk ag. Nape kedai di name 12+12=24? Mungkin sebab bukak 24 hours kot? Tapi aku rase x. Kul 10 da tutup kot kedai ni. Haha, entah la...

Ok la, tu je yg aku nk tulis utk entri aku yg ketiga ni...bye2!

salam....


2 comments:

mil said...

alifff..2la org slalu kata..cakap x supa bikin..nilah realiti masyarakat MALAYSIA....
1 MALAYSIA!!!

Aliff Nasir said...

haha..
yup!!
1MALAYSIA!!